Over ons

Home > Over ons

Wie ben ik?

Mijn naam is Nick Kuijpers. Ik ben sinds 2011 actief op gebied van het internet en ontwikkel ik websites, webshops en maatwerk applicaties. Sinds 7 jaar ben ik tevens actief als freelancer. Na betrokken te zijn geweest bij het algehele proces van verschillende projecten, heb ik veel kennis opgedaan met betrekking tot de operationele zaken, de programmatuur, deployment/de omgeving hiervan en de onderhoudsreleases.

Mijn passie haal ik uit het oplossen van complexe vraagstukken. Ik schrijf graag programmatuur welke begrijpelijk, herbruikbaar en volgens de open source normen is. Ik ontwikkel mijzelf door online cursussen te volgen, veel te lezen en vooral de uitdaging aan te gaan!

Geschiedenis

2022

Focus op het website maak systeem

In 2022 heb ik afscheid genomen van de overige developer werkzaamheden en me volledig gefocust op het website maak systeem. Ik heb veel functionaliteiten toegevoegd en het platform gereed gemaakt voor lancering. Daarnaast heb ik een whitelabel reseller mogelijkheid ontwikkeld, de snelheid geoptimaliseerd, de infrastructuur verbeterd en meer standaardisatie aangebracht voor het onderhoud. Bovendien ben ik als trainer aan de slag gegaan om verschillende bedrijven te leren ontwikkelen op het gebied van PHP, Python en dergelijke.

2021

Uitbreiding en webwinkel functionaliteit

In 2021 heb ik verschillende websites ontwikkeld en de infrastructuur van het multi-tenancy platform verder uitgebreid. Een grote webwinkel is gelanceerd op het website maak systeem, waarbij de webwinkel functionaliteit is toegevoegd met een geavanceerd zoek- en filtersysteem. Daarnaast heb ik het platform verder uitgebreid en ontwikkeld.

2020

Realisatie website maak systeem

Gedurende 2020 heb ik gewerkt voor een investeringspartij om een platform te ontwikkelen waarmee snel bedrijven opgestart kunnen worden. Ik heb veel ervaring opgedaan met betrekking tot single-page applicaties en backend infrastructuren. In dit jaar ben ik ook begonnen met de realisatie van het website maak systeem en heb daarop de eerste websites gerealiseerd. Veel basisinfrastructuur is in deze periode gecreëerd.

2019

Maatwerk single page applications

Ik ben dit jaar gestart met een project van vier maanden bij een partij in Apeldoorn. Hiervoor moest ik de gehele user interface maken van een zoekinterface met Big Data. Dit heb ik in een single page applicatie gemaakt door middel van Vue.js, Vue Router en Vuetify (een framework gebaseerd op het Google Material Design principe). Ik ben elke woensdagochtend werkzaam geweest bij de hosting provider ter ondersteuning en eventueel onderhoud. Vanaf juni heb ik na het afronden van het project in Apeldoorn de doelstelling gelegd op verdere ontwikkeling op het gebied van hardware interactie. Parttime ben ik werkzaam voor een bedrijf uit Oosterbeek. Ik houd mij momenteel vooral bezig met het ontwikkelen van mijn kennis op het gebied van deep learning, onderdeel van kunstmatige intelligentie en sta open voor nieuwe uitdagingen.

2018

Hosting provider en ontwikkeling

Dit jaar ben ik veel bezig geweest voor de hosting provider en het ontwikkelen van maatwerk projecten. Als ondersteuning heb ik een buitenlandse ontwikkelaar opgeleid in mijn structuren en werkwijzen om bepaalde projecten over te nemen zodat ik zelf meer tijd had voor eigen ontwikkeling. Ik heb me verdiept in mini hardware om deze zelf te programmeren voor toepassingen als beveiligingscamera’s en GPS trackers. Veel in aanraking geweest met Python en Node.js en de Raspberry Pi en Arduino. Eind 2018 heb ik het project van de hosting provider succesvol afgerond en opgeleverd.

2017

Automatisering hosting provider, SEO en SEA

Ik ben dit jaar gestart met het aannemen van een project waarbij ik de automatisering van een hosting provider heb gerealiseerd. Hierbij is de mogelijkheid om online de hosting diensten te kunnen afnemen en dit volledig geautomatiseerd te laten verwerken. Aangezien ik in dit jaar voor grofweg zeven verschillende bedrijven aan het werk was, lag mijn focus niet op het verkrijgen van eigen klanten en heb ik dit netwerk verder afgebouwd. Mijn focus en passie ging uit naar het oplossen van complexe vraagstukken. Ik heb voor een marketing bedrijf, vier geautomatiseerde maatwerk projecten gerealiseerd van fysieke dozen opslag automatisering, tot het registreren en beheren van klachten en melding van een van de grotere sanitair leveranciers. Tot slot heb ik een applicatie gemaakt voor het inrichten van chalets waarbij veel complexe keuzes en opties mogelijk waren en het automatiseren van rittenregistratie van een taxibedrijf. Daarnaast hebben drie klanten uit mijn eigen netwerk mij gevraagd de volledige marketing op te nemen om de verkoop te optimaliseren door middel van SEO en SEA.

2016

Maatwerk applicaties

Het jaar 2016 stond voor mij in het teken van verschillende grote projecten. Dit hield in applicaties ontwikkelen met meer dan 300 domeinen, veelal geautomatiseerd om het beheersbaar te houden. Dedicated servers heb ik gehuurd en gemanaged om de hoge load aan te kunnen van de nieuwe maatwerk projecten en websites. Dit jaar heb ik veel focus gehad op het werken voor de bedrijven in de omgeving en minder op het verkrijgen van eigen projecten in plaats van de projecten die al in mijn netwerk zaten. Hierdoor heb ik veel tijd kunnen investeren in de programmatuur en heb ik daar echt mijn focus van kunnen maken. Verder heb ik mijzelf verdiept in Laravel, Node.js en gerelateerde frameworks zoals Vue.js, Redis en dergelijke.

2015

Zakelijke dienstverlener van het jaar 2015

Dit jaar heb ik tevens weer de door de ICTWaarborg uitgebrachte Award ‘Zakelijke dienstverlener van het jaar 2015’ gewonnen. Dit jaar opvolgend van vorig jaar heb ik veel websites en webshops gemaakt waarbij de kracht heeft gelegen op het generiek maken van functionaliteiten en deze herbruikbaar maken door middel van GIT, packages en dergelijke te gebruiken. Vanwege het netwerk en het groeien van websites heb ik meer maatwerk projecten aangenomen. Zoals het ontwikkelen van plugins voor WordPress en het op maat maken van applicaties zoals een indexering website en dergelijke.

2014

Zakelijke dienstverlener van het jaar 2014

In het jaar 2014 heb ik de door de ICTWaarborg uitgebrachte Award ‘Zakelijke dienstverlener van het jaar 2014’ gewonnen. Na het verbreden van mijn netwerk ben ik in contact gekomen met meerdere webdesign en marketingbureaus in de omgeving om voor hun de technische oplossingen te bieden welke zij aan hun klanten leveren. Zij leverden de ontwerpen waar ik mijzelf verder heb gericht op de programmatuur hiervan om deze ontwerpen functioneel en beheersbaar te maken. Ik ben vanuit NIKU Solutions samen met een designer verder gegaan websites en webwinkels te maken voor eindklanten. Om een full-service oplossing te bieden heb ik mijzelf verder gericht op vindbaarheid en social media. Ik heb dit jaar veel websites geoptimaliseerd om beter vindbaar te zijn en heb ik het beheer gedaan van social media accounts en veel hiervan geautomatiseerd. Dit jaar ben ik veel in aanraking geweest met het maken van multisites waardoor meerdere domeinen gekoppeld kunnen worden aan een applicatie om het beheer efficiënter te maken. Tevens heb ik dit jaar mijn eigen WordPress thema basis gemaakt om elementen te hergebruiken.

2013

Bedrijfsnaam gewijzigd naar NIKU Solutions

Ik heb mijn bedrijfsnaam gewijzigd in NIKU Solutions. Wegens de grote hoeveelheid nieuwe aanvragen ben ik genoodzaakt geweest mijn kenniskring uit te breiden en op zoek te gaan naar ZZP'ers met dezelfde interesses en visies. Met de focus op het efficiënter maken van websites en webwinkels heb ik door middel van bepaalde frameworks te gebruiken mijn kennis kunnen verbreden. Tevens heb ik mijzelf verder verdiept in de hosting wereld om e-mail hosting, website hosting en domeinregistratie aan te bieden. Als nieuwe uitdaging heb ik een opdracht aangenomen om Narrowcasting te leveren door middel van de Raspberry Pi waarbij de klant op afstand de inhoud van de monitor kan beheren.

2012

Inschrijving KVK

2012 was het jaar dat ik Nick's Webdesign heb ingeschreven bij de KvK en mij serieus heb gericht op het verkrijgen van nieuwe opdrachten. Ingeschreven bij Marktplaats ontving ik verschillende opdrachten die mijn kennis in HTML & CSS ( de opmaak talen ) hebben verbeterd. Met interesse in de verdere en nieuwe programmatuur talen heb ik verschillende opdrachten succesvol uitgevoerd en heb ik een divers portfolio opgebouwd.

2011

Hobby

Als hobby en geïnteresseerde in het webdesign ben ik in 2011 Nick's Webdesign begonnen. Hierbij heb ik mij gericht op het realiseren van simpele HTML websites voor de startende ondernemers tijdens mijn studie in de vrije uren. Hierbij heb ik veel basisvaardigheden geleerd in het programmeren van simpele websites en het realiseren van logo’s en webdesigns in Adobe Photoshop en Adobe Illustrator.

Openingstijden

Maandag 09:00 - 18:00

Dinsdag 09:00 - 18:00

Woensdag 09:00 - 18:00

Donderdag 09:00 - 18:00

Vrijdag 09:00 - 18:00

Zaterdag: gesloten

Zondag: gesloten

Contactgegevens

Sportlaan 45

6717LA Ede

+31 (0) 85 080 55 82

info@niku-solutions.nl

KVK: 53279638

BTW: NL002239799B34


© Copyright 2023 NIKU Solutions - Alle rechten voorbehouden - Prijzen excl. 21% BTW